Moja kuhinja:

Perutničke v marinadi in aromatiziran riž



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: eksotična jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: lahek

Količina: 6

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Perutničke

  • 1 kg perutničk
  • 1 kos velik 1 cm ingverja
  • 1 čajna žlica curry-ja v prahu
  • 2 kos limonine trave velikosti 5 cm
  • - sol
  • 1 kos zdrobljen curry-jev list
  • 2 jedilna žlica olja

Riž

  • 2 kos curry-jev list
  • 1 kos limonina trava velikosti 5cm
  • 1 ščepec žafranike
  • 1 ščepec mlete kurkume
  • - sol
  • 0.2 kg riža

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2456

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 422

Navodila za pripravo perutničk

Ingverju odrežemo 1 cm dolg košček, ga olupimo in narežemo na majhne palčke. Damo ga k perutničkam. Limonimi travo zmočimo, ter jo narežemo na kratko. Dodamo še ostale začimbe in olje, zmešamo, ter pustimo, da se marinira vsaj pol ure. Po preteku tega časa spečemo, dokler ni čisto pečeno. Ponudimo z rižem.

Navodila za pripravo riža

Riž damo v trikratno količino vode, dodamo začimbe in skuhamo. Če je le mogoče pustimo, da popije vso vodo, da nam je ni potrebno odliti. Preden ponudimo vzamemo ven limonino travo in curry-jeve liste, zato jih moramo dati cele.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev