Moja kuhinja:

Salsa s čiliji serrano


Salsa s čiliji serrano
Salsa s čiliji serrano
Salsa s čiliji serrano
Salsa s čiliji serrano

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: eksotična jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: lahek

Količina: 10

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



SALSA

  • 10 kos rdečih paprik
  • 10 kos čilijev serrano
  • 2 kos čebula
  • 5 kos velikih paradižnikov
  • 250 ml paradižnikove mezge
  • 2 jedilna žlica olivno olje
  • 1 jedilna žlica sol
  • 2 jedilna žlica provansalskih zelišč

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2600

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 474

Navodila za pripravo

Paprike in čilije spečemo v pečici (nastavitev pečice: maksimalna temperatura, opcija žar, pečemo 5 minut na vsaki strani). Nato jim odstranimo peclje, semena, in kožice ter jih narežemo na drobne kose. Čebulo sesekljamo in jo popražimo na olivnem olju. Paradižnik olupimo, mu odstranimo semena ter ga narežemo na manjše kose. Paradižnik in paradižnikovo mezgo dodamo čebuli. Nato dodamo še pečene paprike in čilije ter začimbe. Salso pokuhamo. Vročo salso lahko vložimo v kozarce ali pa ohlajeno ponudimo s tortilla čipsom.

Chefov nasvet:

Soka, ki ga pri pečenju spustijo paprike in čiliji ne zavržemo, saj salsi doda aromo. Če čilijev serrano ne morete dobiti, lahko uporabitie tudi katere druge. Količino čeilijev prilagodite svojemu okusu.

paradižnik , čebula , čili , salsa




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev