Moja kuhinja:

Domača goveja juha


Domača goveja juha
Domača goveja juha
Domača goveja juha
Domača goveja juha

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: juha / obara

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kg govedine s kostmi
  • 3 kos korenja
  • 1 kos peteršiljeva korenina
  • 0,25 gomoljne zelene
  • 1 manjši por
  • 2 cebuli
  • 2 stroka česna
  • 6 zrn črnega popra
  • 1 šopek peteršilja
  • 1 vejica timijana
  • 1 vejica majarona
  • 1 malo luštreka

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2004

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 535

Navodila za pripravo

1. Goveje meso in kosti operemo ter obrišemo. Por operemo. Korenček in peteršiljevo korenino ostrgamo oz. olupimo in razrežemo na četrtine. Zeleno in čebulo olupimo ter razrežemo na večje kose. Iz nekaj vejic peteršilja, timijana, majarona in zelene naredimo zeliščni šopek.

2. V večji lonec vlijemo 2,5 litra hladne vode, dodamo meso in čim hitreje zavremo. Ko juha zavre, temperaturo zmanjšamo za toliko, da tekočina komaj opazno brbota. S površine s penovko pobiramo pene.

3. Ko se na površini nehajo delati pene, lonec pokrijemo (pustimo le manjšo špranjo) in na nizkem ognju juho kuhamo 90 minut.

4. Juho odkrijemo in dodamo vso zelenjavo, poper, lovor, neolupljene stroke česna, luštrek in zeliščni šopek. Če se nam zdi, da je povrela velika količina vode, jo še dodamo (vendar naj bo vrela!), nato pa lonec napol pokrijemo in juho kuhamo še eno uro. Deset minut pred koncem kuhanja juho solimo.

5. Juho odstavimo in pustimo stati 10 minut, da se nekoliko ohladi in zbistri. Nato jo precedimo skozi gosto žičnato cedilo.

6. V precejeno juho po želji vkuhamo izbrano zakuho ali jušni vložek.

7. Juho serviramo na krožnik in potresemo z nasekljanim peteršiljem ali drobnjakom. Serviramo jo lahko tudi z narezanim mesom in zelenjavo, ki sta se kuhala v juhi.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev