Enolončnica iz fižola
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: juha / obara
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- malo soli
- 1 korenček
- 1 dl vode
- malo maščobe
- 1 manjšo čebulo
- 1 pest fižola
- 1 mešanico začimb za pasulj
- 1 kos svežega zelja
- 1 manjši kos povojenih rebrc
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2905 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 827 |
Navodila za pripravo
Fižol čez noč namočimo.
*( Če tega ne storite, si lahko pomagate z mikrovalovko. V posodico vlijete malo vode, dodate fižol in za dve minuti kuhate v mikrovalovki. Tako se fižol razpne in je kuhan veliko prej, kot sicer. Ni ravno zdrav postopek, a v sili pomaga ).
V posebno posodo damo kuhati rebrce, kjer jih do mehkega skuhamo.
Na maščobi v drugi ponvi prepražimo čebulo, ki smo jo prej nasekljali. Dodamo narezan korenček, kos zelja in malo solimo.
Premešamo in dušimo.
V manjšo posodico vsujemo mešanico začimb za pripravo pasulja. To zalijemo z 1 dl vode, dobro premešamo, da se ne naredijo grudice
in dolijemo k čebuli. Kuhamo nekaj minut, dodamo še 2 dl vode in potem dodamo kuhati še fižol. * Po želji lahko dodamo tudi krompir.
Vse skupaj pokuhamo do mehkega.
Kuhane rebrce odcedimo in jih dodamo k čebuli. Premešamo in če želite lahko v enolončnico zakuhate še kakšno zakuho.
Drugače pa nadevamo v krožnik, ponudimo sveži kos kruha in ....
Le še dober tek!