Moja kuhinja:

Enolončnica iz fižola



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: juha / obara

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • malo soli
  • 1 korenček
  • 1 dl vode
  • malo maščobe
  • 1 manjšo čebulo
  • 1 pest fižola
  • 1 mešanico začimb za pasulj
  • 1 kos svežega zelja
  • 1 manjši kos povojenih rebrc

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2905

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 827

Navodila za pripravo

Fižol čez noč namočimo.
*( Če tega ne storite, si lahko pomagate z mikrovalovko. V posodico vlijete malo vode, dodate fižol in za dve minuti kuhate v mikrovalovki. Tako se fižol razpne in je kuhan veliko prej, kot sicer. Ni ravno zdrav postopek, a v sili pomaga ).

V posebno posodo damo kuhati rebrce, kjer jih do mehkega skuhamo.

Na maščobi v drugi ponvi prepražimo čebulo, ki smo jo prej nasekljali. Dodamo narezan korenček, kos zelja in malo solimo.
Premešamo in dušimo.

V manjšo posodico vsujemo mešanico začimb za pripravo pasulja. To zalijemo z 1 dl vode, dobro premešamo, da se ne naredijo grudice
in dolijemo k čebuli. Kuhamo nekaj minut, dodamo še 2 dl vode in potem dodamo kuhati še fižol. * Po želji lahko dodamo tudi krompir.

Vse skupaj pokuhamo do mehkega.

Kuhane rebrce odcedimo in jih dodamo k čebuli. Premešamo in če želite lahko v enolončnico zakuhate še kakšno zakuho.

Drugače pa nadevamo v krožnik, ponudimo sveži kos kruha in ....

Le še dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev