Moja kuhinja:

Enolončnica iz kislega zelja



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: juha / obara

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 300 g kislega zelja
  • 1 pest rdečega zelja za barvo
  • 1 par kranjskih klobas
  • 1 manjšo navadno klobaso
  • 2 lovorjeva lista
  • malo soli
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • malo kumine
  • 1 korenček
  • 1 konzervo rjavega fižola
  • 1 žličko paradižnikove omake
  • 1/2 l vode
  • 4 žlice moke
  • malo olja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5654

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 524

Navodila za pripravo

Na olju prepražimo drobno nasekljano čebulo, da zastekleni, dodamo na pol odmrznjeno kranjsko klobaso, ki jo narežemo na kolobarje, nasekljan česen in korenček. Solimo, premešamo in dodamo še kislo zelje, ki smo ga oplaknili z vodo in precedili,
1 pest pa smo pustili kislega ( neprecejenega ).

Dodamo še narezano rdeže zelje, začinimo in pražimo 20 mint.
Potem zalijemo z vodo, dodamo narezano navadno klobaso in kuhamo še 30 minut. Potem naredimo prežganje, ga vlijemo k enolončnici, dodamo paradižnikovo mezgo in kuhamo še 10 minut, nato pa dodamo fižol iz pločevinke, prav tako pa tudi fižolov sok.
Enolončnica je pripravljena, zagotovo pa bo najbolj slastna šele nekaj ur po končani pripravi.. Ko se še malce zgosti in vse sestavine dobijo pravi okus.
Uživajte v "dober teku"!!

enolončnica , čebula , kislo zelje , rdeče zelje




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev