Moja kuhinja:

Gobova juha



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: juha / obara

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: lahek

Količina: 4

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Sestavine

  • 4 kos večjih krompirjev
  • 2 skodelica gobe (narezanih)
  • 1/2 skodelica peteršilja
  • 2 jedilna žlica olivnega olja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4182

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 482

Navodila za pripravo

Krompirje olupimo in skuhamo v večji posodi. Rahlo jih solimo. Medtem ko se krompir kuha očistimo in narežemo gobe. Narežemo jih lahko na lističe ali kocke. Na ponev damo olivno olje, ter na njemu prepražimo gobe. Ko so gobe skoraj prepražene jim dodamo nasekljan petršilj in ostale začimbe po želji. Ko je krompir kuhan ga spasiramo, mu dodamo gobe, zmešamo, ter zalijemo z vodo, da dobimo željeno gostoto. Solimo po okusu, ter še malo kuhamo. Kuhano damo na krožnik in ponudimo.

Chefov nasvet:

Na slikah je juha iz marel (dežnikaric), lahko se uporabi tudi druga vrsta gob, še bolje je mešane gobe.
Gostoto juhe določimo s količino krompirja in količino vode. Če imamo radi gosto juho dodamo več krompirja, če redko več vode.
Če se vam zdi količina gob premajhna jo lahko povečate, če ej gob preveč pa jo zmanjšate.

krompir , gobe




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev