Moja kuhinja:

Gobova juhica z mojimi začimbami



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: juha / obara

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 čebulo
  • malo soli
  • 2 stroka česna
  • 2 krompirja
  • malo olja
  • malo cvetače
  • 2 žlički moke
  • 1 skodelico svežih jurčkov
  • 1/2 navadnega in 1/2 rumenega korenja
  • 1 lonček stročjega fižola
  • malo svežih začimb; šetraj, majeron, zelena, peteršilj
  • malo žefranike

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2705

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 557

Navodila za pripravo

V ponvi na vroči maščobi prepražimo nasekljano čebulo in jo na hitro, prepražimo, dodamo očiščene in narezane gobice ( jaz jih pred pripravo vedno poparim v vročem kropu in precedim ), dodamo narezan in opran krompir, malo soli, narezan korenček in očiščen, prav tako narezan fižol ter malo cvetače, toliko za okus.

Začinimo z vsemi začimbami in dušimo vse skupaj 10 minut, potem zalijemo z vodo.

Potem kuhamo 20 minut, nato pa zgostimo z moko. Po želji lahko moko samo zablodimo z malo vode, zmešamo, da ni grudic in prilijemo k juhi. Lahko pa naredimo prežganje in na olju prepražimo moko in ko prežganje potemni zalijemo z vodo. Juha bo okusna ne glede na to, kako boste juho zgostili, čeprav je za zdravje manj škodljivo, če uporabimo samo podmet iz moke in vode.

Kuhamo še 10 minut in postrežemo ter takoj ponudimo. Po želji jo okisamo z malce kisa ali pa dodamo malo kisle smetane. Odločitev je vaša, le juhice ne pregrevajte več potem ko se jo dodobra najete.

Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev