Moja kuhinja:

Goveja župca z zdrobovimi žličniki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: juha / obara

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 lovorjev list
  • 2-3 jajca
  • . sol
  • . Za žličnike
  • 1 kg govejih reber
  • 2 rdeča korenčka
  • 1 rumen korenček
  • . nekaj zrn popra
  • . koleraba,zelena,peteršilj
  • 1 goveja jušna kocka
  • . na plošči rezina pražene čebule
  • . malo žafranike in muškatnega oreščka
  • . približno 10 žlic pšeničnega zdroba
  • . nekaj kapljic olja
  • . malo soli

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2507

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 754

Navodila za pripravo

Meso operemo in ga damo v malo večji lonec.Zelenjavo očistimo in jo dodamo k mesu,dodamo nekaj zrn popra malo žafranike solimo in damo kuhat.Čebulo popečemo na kuhalni plošči in dodamo k juhi.Juho kuhamo 2-3 ure na zmernem ognju.Solimo po okusu dodamo pa lahko še eno govejo jušno kocko.Kuhano juho odstavimo,pustimo,da se malo odpočije nato jo pa precedimo.V precejeno juho zakuhamo zdrobove žličnike,ki jih pripravimo tako.Jajca ubijemo v skledo in jih ražvrkljamo,malo solimo dodamo par kapljic olja nato pa postopno dodajamo pšenični zdrob,dobro premešamo da dobimo gosto maso.Maso damo za približno pol ure v hladilnik nato pa z žlico oblikujemo žličnike in jih zakuhamo v juho.Kuhamo približno 15 minut in okusna juha je gotova.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev