Goveja župca z zdrobovimi žličniki
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Bojan Tomasic
Vrsta jedi: juha / obara
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 lovorjev list
- 2-3 jajca
- . sol
- . Za žličnike
- 1 kg govejih reber
- 2 rdeča korenčka
- 1 rumen korenček
- . nekaj zrn popra
- . koleraba,zelena,peteršilj
- 1 goveja jušna kocka
- . na plošči rezina pražene čebule
- . malo žafranike in muškatnega oreščka
- . približno 10 žlic pšeničnega zdroba
- . nekaj kapljic olja
- . malo soli
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2507 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 754 |
Navodila za pripravo
Meso operemo in ga damo v malo večji lonec.Zelenjavo očistimo in jo dodamo k mesu,dodamo nekaj zrn popra malo žafranike solimo in damo kuhat.Čebulo popečemo na kuhalni plošči in dodamo k juhi.Juho kuhamo 2-3 ure na zmernem ognju.Solimo po okusu dodamo pa lahko še eno govejo jušno kocko.Kuhano juho odstavimo,pustimo,da se malo odpočije nato jo pa precedimo.V precejeno juho zakuhamo zdrobove žličnike,ki jih pripravimo tako.Jajca ubijemo v skledo in jih ražvrkljamo,malo solimo dodamo par kapljic olja nato pa postopno dodajamo pšenični zdrob,dobro premešamo da dobimo gosto maso.Maso damo za približno pol ure v hladilnik nato pa z žlico oblikujemo žličnike in jih zakuhamo v juho.Kuhamo približno 15 minut in okusna juha je gotova.