Moja kuhinja:

ješprenova juhica



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: juha / obara

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 80 g korenje
  • 1 jedilna žlica moke
  • 1 čajna žlica soli
  • 15 g zelena gomolj
  • 1 jedilna žlica olja
  • 1 zelenjavne jušne kocke
  • 1 skodelica fižola
  • 1/2 stroka česna
  • 1 večji krompir
  • 3 skodelica ješprenja
  • 1-2 vejici peteršilja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 7202

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 854

Navodila za pripravo

V posodi naredimo prežganje (moka mora malo porjavet). Dodamo nasekljan česen in takoj ko malo zadiši zalijemo z 1 litom hladne vode. Dobro premešamo, da se ne naredijo grudice. Dodamo narezano korenje, zeleno, krompir in kocko. Kuhamo 20 minut oz. dokler nista krompir in korenje mehka. Dodamo kuhan fižol in kuhan ješprenj. Solimo in dodamo še 2-2.5 litra vode.

Ješprenj namočimo en dan prej in ga skuhamo tako kot fižol.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev