ješprenova juhica
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Maja Lilija
Vrsta jedi: juha / obara
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 80 g korenje
- 1 jedilna žlica moke
- 1 čajna žlica soli
- 15 g zelena gomolj
- 1 jedilna žlica olja
- 1 zelenjavne jušne kocke
- 1 skodelica fižola
- 1/2 stroka česna
- 1 večji krompir
- 3 skodelica ješprenja
- 1-2 vejici peteršilja
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 7202 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 854 |
Navodila za pripravo
V posodi naredimo prežganje (moka mora malo porjavet). Dodamo nasekljan česen in takoj ko malo zadiši zalijemo z 1 litom hladne vode. Dobro premešamo, da se ne naredijo grudice. Dodamo narezano korenje, zeleno, krompir in kocko. Kuhamo 20 minut oz. dokler nista krompir in korenje mehka. Dodamo kuhan fižol in kuhan ješprenj. Solimo in dodamo še 2-2.5 litra vode.
Ješprenj namočimo en dan prej in ga skuhamo tako kot fižol.