Jogurtova juha z ajdovo kašo
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Borut Kovačec
Vrsta jedi: juha / obara
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 10 dcl jogurt
- 3 čajna žlica maslo
- 1 kos jajca
- 1 ščepec sol
- 5 dcl voda
- 1 skodelica ajdova kaša
- 1 pest meta
- 1 ščepec chili v koščkih
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3795 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 868 |
Navodila za pripravo
Ajdovo kašo skuhamo v vodi, da se zmehča. V posodo drugo posodo damo liter jogurta, ter vanj stremo eno jajce in razžvrkljamo. Dolijemo nekaj vode, ter pristavimo na kuhalnik, ter ves čas mešamo dokler ne zavre.
Ko juha zavre zmanjšamo ogenj in vmešamo kašo.
Na maslu prepražimo suho meto in posušen chili (boljši je tisti v koščkih, ne v prahu) in zmes dodamo v juho. Na koncu še po okusu solimo.