Jota
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: špela debevc
Vrsta jedi: juha / obara
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- - olje
- - moka
- 2 česna
- 3 krompirji
- 500 g kisle repe
- - brinove jagode
- 200 g fižola
- 400 g prekajenih svinjskih reber
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4222 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 873 |
Navodila za pripravo
Suh fižol namočiš zvečer in ga naslednji dan skuhaš v slani vodi.
Repo damo v lonec in ji dodamo brinove jagode ter prekajena svinjska rebra. Kuhamo eno uro, potem pa dodamo kuhan in odcejen fižol. Naredimo prežganje in mu dodamo strt česen. Pustimo, da zadiši in primešamo k joti. Na koncu še skuhamo krompir v slani vodi in ga prepasiramo ( kot za pire krompir ), dodamo ga k joti in dobro premešamo.
DOBER TEK!
Za krompir pa že veš