Moja kuhinja:

Jota



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: juha / obara

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jedilna žlica soli
  • 4 stroke česna
  • 1 velika čebula
  • 1 čajna žlica paprike
  • 1 kg suhega rjavega ali pisanega fižola
  • 1 kg kislega zelja
  • 5 krompirčkov (za 2-3 osebe)
  • 2 suhi klobasi za kuhanje
  • 1 jedilna žlica paradižnikovega koncetrata
  • 4 lovorjeve liste

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1853

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 505

Navodila za pripravo

Fižol čez noč namočimo v vodi. Vodo odcedimo in zalijemo s svežo vodo, dodamo polovico soli in 2 lovorjeva lista. Kuhamo okoli 45 min oz. ko se fižol skorajda kuhan dodamo kislo zelje in kuhamo nadaljnih 45 min. Vmes dodamo vse začimbe in na lističe narezan česen.
Olupimo krompirje, jih narežemo na koščke in jih damo kuhat. Vmes narežemo in prepražimo čebulo in jo vmešamo v joto. Za serviranje v manjši posodi zajamemo željeno količino jote in ji dodamo sveže kuhan krompir skupaj z kuhano klobaso. Ostalo zamrznemo ali pojemo v naslednjih dnevih. Krompir skuhamo in dodamo kolikor ga imamo namen pojesti in ga nikakor ne pregrevamo.

Dober tek:)





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev