Moja kuhinja:

Jota- kisla juha



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: juha / obara

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 250 g fižola
  • 250 g zelja
  • 250 g krompirja
  • o,25 kos čebule
  • 1 kos strok česna
  • 5 kos zrn popra (lahko tudi v prahu)
  • 1 jedilna žlica moke
  • 100 g pršuta- narezanega na kockice
  • 1 ščepec soli

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3332

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 822

Navodila za pripravo

Krompir narežemo na kocke in kuhamo v osoljeni vodi (v ekonom loncu) 10 minut,
dodamo mu kuhan fižol, narezano zelje, sol in poper. Pretlačimo, zalijemo s primerno količino vode (tako, da je voda 2x višje od goste zmesi).Ekonom lonec zapremo, in kuhamo še 5 minut (tako, da se okusi nekoliko povežejo)

mestem pripravimo naslednje:

V ponev damo kocke pršuta, ki jih nekoliko prepražimo, ter dodamo dorbno nasekljano čebulo, ter stisnjen strok česna. Pražimo še ca 1 minuto. Dodamo žlico moke in fino premešamo.

Ekonom lonec odstavimo, odkrijemo, ter pustimo, da še naprej narajlo vre. Med vretjem počasi vmešamo zmes pršuta, moke, česna in čebule. Pustimo, da vre še par minut in jota je pripravljena.

Lahko jo ponudimo s kruhom!
Najlepše in stilno pa je, da jo postrežemo v skodelicah iz kruhovega testa, le paziti moramo, da nam ne spušča :)





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev