Jota- kisla juha
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: TINA VIDMAR
Vrsta jedi: juha / obara
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 250 g fižola
- 250 g zelja
- 250 g krompirja
- o,25 kos čebule
- 1 kos strok česna
- 5 kos zrn popra (lahko tudi v prahu)
- 1 jedilna žlica moke
- 100 g pršuta- narezanega na kockice
- 1 ščepec soli
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3332 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 822 |
Navodila za pripravo
Krompir narežemo na kocke in kuhamo v osoljeni vodi (v ekonom loncu) 10 minut,
dodamo mu kuhan fižol, narezano zelje, sol in poper. Pretlačimo, zalijemo s primerno količino vode (tako, da je voda 2x višje od goste zmesi).Ekonom lonec zapremo, in kuhamo še 5 minut (tako, da se okusi nekoliko povežejo)
mestem pripravimo naslednje:
V ponev damo kocke pršuta, ki jih nekoliko prepražimo, ter dodamo dorbno nasekljano čebulo, ter stisnjen strok česna. Pražimo še ca 1 minuto. Dodamo žlico moke in fino premešamo.
Ekonom lonec odstavimo, odkrijemo, ter pustimo, da še naprej narajlo vre. Med vretjem počasi vmešamo zmes pršuta, moke, česna in čebule. Pustimo, da vre še par minut in jota je pripravljena.
Lahko jo ponudimo s kruhom!
Najlepše in stilno pa je, da jo postrežemo v skodelicah iz kruhovega testa, le paziti moramo, da nam ne spušča :)