Moja kuhinja:

JOTA Z DOMAČO KLOBASO



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: juha / obara

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 čajna žlica mlete rdeče paprike
  • 1 jedilna žlica paradižnikove mezge
  • 1 ščepec soli
  • 1 ščepec majarona
  • 250 g krompirja
  • 5 strokov česna
  • 1 manjša čebula
  • 2 lovorova lista
  • 250 g kuhanega rjavega fižola
  • 500 g kislega zelja
  • 10 zrnc rdečega popra
  • 1 čajna žlica nasekljanega peteršilja
  • 5-6 dcl juhe ali jušne osnove
  • 1 jedilna žlica masti
  • 2 para domačih klobas
  • 1 ščepec kumine

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 10178

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 801

Navodila za pripravo

Krompir olupimo, narežemo na kocke in skuhamo do mehkega. Ko je kuhan, ga kar s kuhalnico malo pretlačimo, vendar morajo biti koščki še vidni. Na žlici masti približno 30 minut pražimo zelje. Dodamo mu lovorov list, nekaj celega popra in nekaj zrn kumine. Nato zelje, krompir in kuhan fižol zmešamo skupaj.
Klobase narežemo na rezine in jih popečemo v ponvi. Ko so pečene, jih vzamemo ven in na tej maščobi prepražimo nasekljano čebulo, da lepo porumeni. Dodamo še nasekljan česen in še tega na hitro prepražimo.
Čebulo in česen dodamo v joto. Dodamo še nasekljan peteršilj, majaron, rdečo mleto papriko in žlico paradižnikove mezge, ter zalijemo z juho. Nato vse skupaj kuhamo še približno 10-15 minut.
Joto postrežemo s popečenimi klobasami in kruhom. Boljša je, če še malo stoji, da se okusi vseh sestavin dobro premešajo.
Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev