JOTA Z DOMAČO KLOBASO
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: marjeta šlenc
Vrsta jedi: juha / obara
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 čajna žlica mlete rdeče paprike
- 1 jedilna žlica paradižnikove mezge
- 1 ščepec soli
- 1 ščepec majarona
- 250 g krompirja
- 5 strokov česna
- 1 manjša čebula
- 2 lovorova lista
- 250 g kuhanega rjavega fižola
- 500 g kislega zelja
- 10 zrnc rdečega popra
- 1 čajna žlica nasekljanega peteršilja
- 5-6 dcl juhe ali jušne osnove
- 1 jedilna žlica masti
- 2 para domačih klobas
- 1 ščepec kumine
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 10178 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 801 |
Navodila za pripravo
Krompir olupimo, narežemo na kocke in skuhamo do mehkega. Ko je kuhan, ga kar s kuhalnico malo pretlačimo, vendar morajo biti koščki še vidni. Na žlici masti približno 30 minut pražimo zelje. Dodamo mu lovorov list, nekaj celega popra in nekaj zrn kumine. Nato zelje, krompir in kuhan fižol zmešamo skupaj.
Klobase narežemo na rezine in jih popečemo v ponvi. Ko so pečene, jih vzamemo ven in na tej maščobi prepražimo nasekljano čebulo, da lepo porumeni. Dodamo še nasekljan česen in še tega na hitro prepražimo.
Čebulo in česen dodamo v joto. Dodamo še nasekljan peteršilj, majaron, rdečo mleto papriko in žlico paradižnikove mezge, ter zalijemo z juho. Nato vse skupaj kuhamo še približno 10-15 minut.
Joto postrežemo s popečenimi klobasami in kruhom. Boljša je, če še malo stoji, da se okusi vseh sestavin dobro premešajo.
Dober tek!