Juha z lečo & zelenjavo
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Karmen Kociper
Vrsta jedi: juha / obara
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 400 g leče
- 200 g graha
- 200 g korenja
- 1 malo čebulo
- 100 g slanine
- sol, poper
- zelenjavno jušno osnovo in 1/2 l vode
- lahko se doda peteršilj (a ker ga ne maram ga nisem dodala)
- 5 jedilna žlica pelatov narezanih na koščke
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3722 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 750 |
Navodila za pripravo
V posodi z vodo pokuhaš lečo, dodaš jušno zelenjavno osnovo (še bolje, če imaš juho od prejšnjega dne). Nato dodaš grah, korenje, pelate in začimbe (sol, poper in kdor želi peteršilj). V ponvi preprežiš malo čebule in slanine ter vse vmešaš v juho in še malo pokuhaš, da se prepojijo okusi.