Juha z velikooo zelenjave
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: špela debevc
Vrsta jedi: juha / obara
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 čebula
- - peteršilj
- - sol
- - poper
- - paradižnikova mezga
- 4 stroki česna
- 1/2 cvetače
- 20 dag zelja
- 1 rumeno korenje
- 1 rdeče korenje
- 1 skodelica češnjevega paradižnika
- 2 krhlja zelene
- 1 manjša rumena koleraba
- 1 peteršiljeva korenina
- - mlet rožmarin
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2181 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 798 |
Navodila za pripravo
V lonec damo olje in na njem na hitro prepražimo na lističe narezano čebulo. Dodamo narezan česen in ko zadiši mu primešamo vso ostalo narezano zelenjavo, razen cvetače, ki jo dodamo malo kasneje. Premešamo, solimo in zalijemo s toliko vode, da prekrije zelenjavo. Kuhamo do mehkega. Zmiksamo s paličnim mešalnikom, zalijemo z vodo, da juha ni pregosta, popramo, dodamo mlet rožmarin in malo paradižnikove mezge. Malo še pokuhamo ter ponudimo.
DOBER TEK!