Jušni gresovi žličniki
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Ana Kristanc
Vrsta jedi: juha / obara
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 jajce
- 10 čajnih žličk gresa
- 1 čajna žlička olja
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3533 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 829 |
Navodila za pripravo
Gres, jajce in olje dobro premešamo v manjši posodici. Nastati mora redka ( če jo nagnemo se premika ) zmes. Zmes nato za kakšne 10-15 minut položimo v hladilnik in po tem času se bo ravno prav zgostila.
V juho, katero bomo uporabili, začnemo dodajati žličnike ko zavre. Zavreto juho odmaknemo iz plošče, ter z čajno žličko iz posodice jemljemo zmes, ter žličko potopimo v juho, saj se bo gresovi žličnik sam ločil od žličke v stiku z vročo tekočino. Postopek ponavljamo dokler nam ne zmanjka zmesi. Žličnike nato v juhi kuhamo na manjši temperaturi kakšnih dobrih15 minut.
DOBER TEK!