Kisla repa z ocvirki
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tamara Habjanič
Vrsta jedi: juha / obara
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 dcl mleka
- 2 jedilna žlica ostre moke
- 1 kg kisle repe
- sol, voda
- 3 jedilna žlica ocvirkov z malo masti
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4744 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 873 |
Navodila za pripravo
Kislo repo lahko operemo, da ni preveč kisla. Damo jo v lonec in dolijemo toliko vode, da je repa prekrita. Solimo. Kuhamo slabi dve uri na majhnem ognju. Na koncu dobro zmešamo mleko in moko in vmešamo v repo. Ocvirke z mastjo spražimo, da so ti lepo zlato-rjavi in dodamo v repo. Postrežemo s pire krompirjem.