Kremna bučkina juha z bučnim oljem
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: damjana zgonec
Vrsta jedi: juha / obara
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: čisto lahek
Količina: 2
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Sestavine za bučkino juho
- 4 kos bučke
- 1 kos čebula
- 1 kos korenček
- 1 ščepec soli, popra, mlete paprike
- 3 čajna žlica kisle smetane
- 1 čajna žlica olja
- 1 ščepec muškatnega oreščka
- 1 čajna žlica bučnega olja
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3568 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 839 |
Navodila za pripravo
Na malo olja prepražimo nasekljano čebulo, ko se zmehča dodamo narezane bučke in nariban korenček in pustimo da se praži kakšnih 20 minut – nato zalijemo z 3 dcl vode. Na koncu dodamo začimbe in kislo smetano. Juho nato damo v multipraktik ali pa s paličnim mešalnikom naredimo čvrsto kremno zmes brez koščkov. Juho nato serviramo v globok krožnik, in jo okrasimo z bučnim oljem in s ščepcem muškatnega oreščka.
Dober tek!