Kremna piščančja juha
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Maja Zajšek
Vrsta jedi: juha / obara
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 čebula
- 1 paprika
- 1 ščepec soli, popra
- 300 g piščančji prsi
- 2 žlici olja
- 8 žlic arašidovega masla
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 1 ščepec mletega cimeta
- 1 l piščančje osnove
- 3 žlice arašidov
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2452 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 711 |
Navodila za pripravo
Piščančje meso operemo s hladno vodo, osušimo in narežemo na tanke trakove. Čebulo olupimo in na drobno narežemo. Papriko očistimo in narežemo na rezance. Rezance narežemo na kockice.
V večji kozici segrejemo olje in na njem popečemo meso. Nato meso vzamemo ven in podušimo čebulo in papriko. Nato damo meso nazaj v kozico.
Vmešamo arašidovo maslo in mezgo, ter posolimo in popopramo, dodamo še cimet. Prilijemo osnovo in zavremo. Nato pri nizki temperaturi kuhamo 20 minut.
Medtem na grobo sesekljamo arašide. Juho po okusu še dodatno začinimoin jo serviramo. Posipamo jo s sesekljanimi arašidi.