Moja kuhinja:

KROMPIRJEVA KREMNA JUHA S SMETANO



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: juha / obara

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 3 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 lovorjev list
  • * timijan
  • * kis
  • 1 jedilna žlica čebula (pražena)
  • 1 jedilna žlica masti ali olja
  • 2 stroka česna
  • 2 dcl kisle smetane
  • 1 par hrenovk
  • 3/4 kg krompirja olupimo in narežemo na kocke
  • 1 gomolja zelene
  • * poper
  • 2 l vode

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 10863

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 901

Navodila za pripravo

Na kocke narezan krompir skuhamo s timijanom, soljo, poprom, na kocke narezano zeleno, česnom, lovorovim listom. Ko je krompir kuhan dodamo na masti, zlato rumeno, prepraženo čebulo. Med tem v kozici, popečemo na kolobarje narezano hrenovko, damo jih v drugo posodico, potem opečemo še krušne kocke.
Ko je juha kuhana odlijemo malo vode v drugo posodo, krompir pa pretlačimo. Dodamo smetano in odlito vodo. Po potrebi solimo, popramo.
Postrežemo s popečenimi hrenovkami in krušnimi kockami.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev