KROMPIRJEVA KREMNA JUHA S SMETANO
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: cvetka cmor
Vrsta jedi: juha / obara
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 3 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 lovorjev list
- * timijan
- * kis
- 1 jedilna žlica čebula (pražena)
- 1 jedilna žlica masti ali olja
- 2 stroka česna
- 2 dcl kisle smetane
- 1 par hrenovk
- 3/4 kg krompirja olupimo in narežemo na kocke
- 1 gomolja zelene
- * poper
- 2 l vode
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 10863 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 901 |
Navodila za pripravo
Na kocke narezan krompir skuhamo s timijanom, soljo, poprom, na kocke narezano zeleno, česnom, lovorovim listom. Ko je krompir kuhan dodamo na masti, zlato rumeno, prepraženo čebulo. Med tem v kozici, popečemo na kolobarje narezano hrenovko, damo jih v drugo posodico, potem opečemo še krušne kocke.
Ko je juha kuhana odlijemo malo vode v drugo posodo, krompir pa pretlačimo. Dodamo smetano in odlito vodo. Po potrebi solimo, popramo.
Postrežemo s popečenimi hrenovkami in krušnimi kockami.
Dober tek!