Moja kuhinja:

Mesna juha s špinačnimi žličniki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: juha / obara

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • žlica olja
  • 4 dag zmehčanega masla
  • 1 jajce
  • sol in poper
  • 1 zrno česna
  • 1 žlica moke
  • 20 dag svinjske ribice
  • 1 žlica špinače (prekuhane)
  • 1 žlica smetane za kuhanje
  • 5 dag drobtin
  • 1-1.5 litra jušne osnove

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1825

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 541

Navodila za pripravo

Maslo penasto umešamo (mora biti res zmehčano) in primešamo jajce ter hitro premešamo. Dodamo drobno sesekljan česen, sol, poper, smetano, drobtine in moko. Pustimo počivati pol ure.

Svinjsko ribico narežemo na kockice in jih popečemo na olju, da porjavijo. Stresemo jih v jušno osnovo in zavremo. Z žličko oblikujemo cmoke in jih dodajamo v juho. Preden zajamemo maso za prvi žličnik, žličko pomočimo v vrelo juho, da se kasneje masa ne prijema žlice.

Žličniki naj vrejo 4-7 minut (odvisno kako velike smo naredili). Če jih imamo preveč, jih lahko uporabimo tudi kot prilogo.

Dober tek!

Vir recepta za žličnike: Sestra Vendelina





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev