Moja kuhinja:

mlečna juha z grisom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: juha / obara

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 100 g moke
  • 7-8 dcl mleka
  • 2 ščepec soli
  • 1 jajce
  • 2 jedilna žlica grisa

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2587

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 291

Navodila za pripravo

Jajce solimo (ščepec) in ga primešamo k moki. Premešamo z rokami tako, da dobimo svaljke (glej slike!).
V posodi zavremo mleko in mu dodamo ščep soli. Počasi dodajamo svaljke in dobro premešamo. Kuhamo 15 minut. Malo pred koncem dodamo gris in kuhamo še 4-5 minut.
Vmes večkrat premešamo, saj se zelo rado prime na posodo!

Ponudimo toplo ter s posutim kakavom.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo


Delimano Ceramica Delicia Plitev lonec
Delimano Ceramica Delicia Plitev lonec

Plitev lonec s premerom 24 cm je izdelana iz kovanega aluminija, z...

[več]

Cena: 24,90 €

Klikni za več

Intenso Pekač
Intenso Pekač

Praktičen Intenso pekač (35 x 27 cm) s keramično prevleko je nepogrešljiv...

[več]

Cena: 34,90 €

Klikni za več

Intenso ponev za palačinke funkcionalnim
Intenso ponev za palačinke funkcionalnim

Intenso ponev za palačinke s funkcionalnim robom (premer 25 cm) za preprosto...

[več]

Cena: 24,90 €

Klikni za več

Delimano Brava Čevapomat
Delimano Brava Čevapomat

Enostavnejša priprava čevapčičev za sezono peke na žaru Sezona peke na...

[več]

Cena: 9,90 €

Klikni za več


Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev