Pasulj chef
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Bojan Tomasic
Vrsta jedi: juha / obara
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 0,5 kg fižola(najboljši je bel)
- 1 kg prekajenih rebrc ali kakšno drugo prekajeno meso
- 2 lovorjeva lista
- 2 korenčka
- 1 rdeča paprika
- 2 žlici paradižnikove mezge
- , sol,poper,majaron
- 1 pekoči feferon
- 2 žlici moke
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2450 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 760 |
Navodila za pripravo
Fižol,ki smo ga namočili čez noč damo kuhat v isti vodi,ki se je namakal.Ko zavre dodamo prekajena rebrca,korenček,papriko,lovorjeve liste in začimbe.Fižol skuhamo do mehkega.Ko je fižol kuhan naredimo prežganje,tako da na malo olja prepražimo čebulo,dodamo česen,dve žlici mezge in moke,vse skupaj prepražimo zalijemo z malo hladne vode in primešamo h kuhanemu fižolu.Vse skupaj se naj še kuha 15 minut in jed je pripravljena.Kdor ima rad bolj pekoče, lahko v pasulj doda en pekoč feferon.