Pasulj po moje
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Polona Trbojević
Vrsta jedi: juha / obara
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 kos čebula
- 2 kos korenčka
- 1 čajna žlica soli
- 1 čajna žlica bazilike, origana, peteršilja
- 1 jedilna žlica olja ali svinjske masti
- 1 kos par kranjskih
- 250 g kuhanega fižola
- 1/2 skodelica ribane kaše
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4276 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 732 |
Navodila za pripravo
Fižol naprej skuhamo, meni je še ostal od prebranca.
Čebulo prepražimo na olju, dodamo zažimbe in malo več kot pol fižola, pražimo še pet minut in zalijemo z malo vode oz. toliko da je fižol pokrit. Kuhamo 10 min. Spasiramo s paličnim mešalnikom, dodamo vodo, če je pregosto, stresemo v omako korenje narezano na kolobarje, na četrtine narezano kranjsko klobaso, celi fižol in ribano kašo. Kuhamo na malem ognju še 30 min in jed je gotova.