Pisana enolončnica
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: juha / obara
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 lovorjev list
- 2 žličke moke
- malo soli
- malo olja
- 1/3 rdeče čebule
- malo majerona
- malo jušne osnove
- 1 pest suhe mešanice stročnic
- 1 kos povojene šunke
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2624 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 833 |
Navodila za pripravo
Na vroči maščobi v ponvi na hitro prepražimo čebulo, lovorjev list in mešanico stročnic, ki smo jih čez noč namočene pustili v vodi.
Malo premešamo in zalijemo z malo vode in solimo. Kuhamo 10 minut, ko voda povre dodamo 1 dl jušne mešanice, ponovno premešamo in dodamo malo moke, ki jo potresemo po enolončnici.
Medtem, ko se enolončnica kuha, na drobno narežemo prekajeno šunko in jo dodamo k juhi.
Kuhamo še toliko časa, da se vse sestavine zgostijo in zmehčajo.
Enolončnico serviramo v skodelice in jo takoj postrežemo, čeprav je meni veliko bolj okusna malo kasneje.
* Sama za otroke nekaj juhe precedim, da ne vidita zelenjave in jima nasujem vanjo nekaj posebej skuhanih makarončkov.
Sebi juhico izboljšam z naribanim sirom in z malo začimbami.
Pa dober tek!