Moja kuhinja:

Pisana enolončnica



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: juha / obara

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 lovorjev list
  • 2 žličke moke
  • malo soli
  • malo olja
  • 1/3 rdeče čebule
  • malo majerona
  • malo jušne osnove
  • 1 pest suhe mešanice stročnic
  • 1 kos povojene šunke

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2624

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 833

Poglej video

Navodila za pripravo

Na vroči maščobi v ponvi na hitro prepražimo čebulo, lovorjev list in mešanico stročnic, ki smo jih čez noč namočene pustili v vodi.

Malo premešamo in zalijemo z malo vode in solimo. Kuhamo 10 minut, ko voda povre dodamo 1 dl jušne mešanice, ponovno premešamo in dodamo malo moke, ki jo potresemo po enolončnici.

Medtem, ko se enolončnica kuha, na drobno narežemo prekajeno šunko in jo dodamo k juhi.

Kuhamo še toliko časa, da se vse sestavine zgostijo in zmehčajo.

Enolončnico serviramo v skodelice in jo takoj postrežemo, čeprav je meni veliko bolj okusna malo kasneje.

* Sama za otroke nekaj juhe precedim, da ne vidita zelenjave in jima nasujem vanjo nekaj posebej skuhanih makarončkov.

Sebi juhico izboljšam z naribanim sirom in z malo začimbami.

Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev