Piščančja juhica
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: juha / obara
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 lovorjev list
- 1 čebula
- 1 paradižnik
- malo pora
- malo soli
- 1 navadni korenček
- 1 jušna kocka
- malo svežega peteršilja
- malo cvetače
- 1 pest zamrznjene zelenjave ( korenček, grah, cvetače )
- 2 rumena korenčka
- 400 g piščančjega mesa
- malo zelene
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2822 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 807 |
Navodila za pripravo
Vso jušno zelenjavo in meso nadevamo v lonec, ki mu prilijemo pol litra vode. Dodamo jušno kocko, solimo in v posebni ponvi prepražimo čebulo, kot za govejo juho.
*
Postopek kuhanja je isti, le da je časovno krajši, saj je piščančje meso mnogo prej kuhano, kot je govedina.
Juho torej skuhamo, zelenjavo precedimo. Medtem, ko smo zelenjavo precedili, dodamo v juho nekaj zelenjave, ki smo jo vzeli iz skrinje in jo damo kuhati precejeno še za 5 minut. Kuhan korenček narežemo na kolobarje, prav tako pa narežemo meso na manjše koščke.
Juho nadevamo v krožnike, potresemo s peteršiljem in ponudimo skupaj z mesom in zelenjavo..
Otroci pa bodo komaj čakali, da lahko vanjo dodajo še nekaj zlatih kroglic.
Pa dober tek!