Moja kuhinja:

Piščančja juhica



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: juha / obara

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 lovorjev list
  • 1 čebula
  • 1 paradižnik
  • malo pora
  • malo soli
  • 1 navadni korenček
  • 1 jušna kocka
  • malo svežega peteršilja
  • malo cvetače
  • 1 pest zamrznjene zelenjave ( korenček, grah, cvetače )
  • 2 rumena korenčka
  • 400 g piščančjega mesa
  • malo zelene

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2822

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 807

Navodila za pripravo

Vso jušno zelenjavo in meso nadevamo v lonec, ki mu prilijemo pol litra vode. Dodamo jušno kocko, solimo in v posebni ponvi prepražimo čebulo, kot za govejo juho.
*
Postopek kuhanja je isti, le da je časovno krajši, saj je piščančje meso mnogo prej kuhano, kot je govedina.

Juho torej skuhamo, zelenjavo precedimo. Medtem, ko smo zelenjavo precedili, dodamo v juho nekaj zelenjave, ki smo jo vzeli iz skrinje in jo damo kuhati precejeno še za 5 minut. Kuhan korenček narežemo na kolobarje, prav tako pa narežemo meso na manjše koščke.

Juho nadevamo v krožnike, potresemo s peteršiljem in ponudimo skupaj z mesom in zelenjavo..

Otroci pa bodo komaj čakali, da lahko vanjo dodajo še nekaj zlatih kroglic.

Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev