Porova juha z rižem
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Katja Turk
Vrsta jedi: juha / obara
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- malo sesekljanega peteršilja
- 1 zelenjavna jušna kocka
- 1/2 pora
- 2 žlici riža
- malo soli in kurkume po okusu
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 8330 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 897 |
Navodila za pripravo
Juha za 2 osebi:
Por operemo in glede na to, da uporabimo le polovico, ga režemo nekaj iz sprednje in nekaj iz zadnje strani, da dobimo nekaj zelenega in nekaj belega dela pora. Damo v piskerček, zalijemo z vodo in zavremo. Dodamo jušno kocko in začimbe po okusu ter vsujemo riž (odvisno kako gosto juho želimo - pazi, ker riž precej naraste!). Riž lahko skuhamo tudi posebej in ga dodamo na koncu - sploh če kuhamo polnozrnati riž ipd., ki se kuha dalj časa. Če uporabimo takega za 15 minut, je tale postopek ravno pravšnji. Torej vsujemo riž in ognja ne znižamo preveč, da vseeno krepko vre (tako juha postane bolj 'kremna', ker se por malo razkuha). Ko je riž kuhan, odstavimo in juha je pripravljena.
Zaradi vrenja zna tekočina izpareti, tako da jo med kuho po potrebi dodajamo.
Juha je tudi super kombinacija s kuskusom - skuhamo juho brez riža in ko odstavimo iz ognja, vmešamo žlico ali dve kuskusa in pustimo še 5 minut. Kuskus naraste in se 'skuha' kar sam v vroči tekočini, dodatno gretje ni potrebno.
Dober tek!