Moja kuhinja:

Prebranec



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: juha / obara

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • - olje
  • 6 kos strokov česna
  • - sol, poper, česen v prahu, suh peteršilj, mleta sladka paprika, lovorjev list
  • 1/2 kos jušne kocke
  • 400 g čebule
  • 500 g belega fižola tetovec
  • 100 g slanine
  • 1 kos rdeča paprika
  • 1 čajna žlica paradižnikove mezge

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4083

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 881

Navodila za pripravo

Fižol čez noč namočimo v večji količini vode. Isti vodi dodamo lovorjev list, 3 olupljene stroke česna in nekaj debelih rezin slanine, ter fižol kuhamo prb uro do uro in pol dokler ni mehak. V večji ponvi na olju prepražimo čebulo (da zastekleni, ne porjavi), dodamo 3 na rezine narezane stroke česna, na drobne kocke sesekljano papriko ter na debelejše trakove narezano slanino, ter polovico jušne kocke. Zalijemo s prb 0.5l vode v kateri smo kuhakli fižol. Zalijemo toliko da dobimo gosto zmes podobno pasulju, saj bo voda med peko izparela. Pokuhamo še 5-10 minut in dodamo fižol ter dobro premešamo. Ognjevarno posodo malo namažemo z olje ter v njo prelijemo prebranec in postavimo v pečico na 200 stopinj za prb 45 - 50 minut (navrhu se mora naresti skorjica temnejše barve). Postrežemo s polovico domače klobase.

Recept je za 6-8 oseb.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev