Prebranec
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Alen Anzelc
Vrsta jedi: juha / obara
Čas priprave: pooočasna kuharija
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- - olje
- 6 kos strokov česna
- - sol, poper, česen v prahu, suh peteršilj, mleta sladka paprika, lovorjev list
- 1/2 kos jušne kocke
- 400 g čebule
- 500 g belega fižola tetovec
- 100 g slanine
- 1 kos rdeča paprika
- 1 čajna žlica paradižnikove mezge
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4083 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 881 |
Navodila za pripravo
Fižol čez noč namočimo v večji količini vode. Isti vodi dodamo lovorjev list, 3 olupljene stroke česna in nekaj debelih rezin slanine, ter fižol kuhamo prb uro do uro in pol dokler ni mehak. V večji ponvi na olju prepražimo čebulo (da zastekleni, ne porjavi), dodamo 3 na rezine narezane stroke česna, na drobne kocke sesekljano papriko ter na debelejše trakove narezano slanino, ter polovico jušne kocke. Zalijemo s prb 0.5l vode v kateri smo kuhakli fižol. Zalijemo toliko da dobimo gosto zmes podobno pasulju, saj bo voda med peko izparela. Pokuhamo še 5-10 minut in dodamo fižol ter dobro premešamo. Ognjevarno posodo malo namažemo z olje ter v njo prelijemo prebranec in postavimo v pečico na 200 stopinj za prb 45 - 50 minut (navrhu se mora naresti skorjica temnejše barve). Postrežemo s polovico domače klobase.
Recept je za 6-8 oseb.