Moja kuhinja:

SEGEDIN



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: juha / obara

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 čajna žlica mlete rdeče paprike
  • 2 jedilna žlica olivnega olja
  • 1 jedilna žlica paradižnikove mezge
  • 1 ščepec soli
  • 1 ščepec majarona
  • 5 strokov česna
  • 10 zrn popra
  • 2 lovorova lista
  • 1 kg kislega zelja
  • 1 ščepec kumine
  • 600 g svinjskega mesa - pleče
  • 3 velike čebule
  • 200 g kuhane slanine

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4031

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 788

Navodila za pripravo

Kislo zelje damo v posodo, ga zalijemo z vodo (da je pokrito), mu dodamo lovorov list, kumino in celi poper, ter kuhamo vsaj pol ure.
V drugi posodi na olju prepražimo na kocke narezano svinjsko meso, ki ga prej posolimo. Pražimo ga približno tričetrt ure, da postane mehko. Nato mu dodamo še na kocke narezano slanino in še malo prepražimo. Na koncu dodamo še na drobno nasekljano žebulo in pražimo še tako dolgo, da tudi čebula porumeni. Nato meso zmešamo skupaj z zeljem in zalijemo še z malo vode, da je segedin gost, vendar ima še nekaj tekočine. Na koncu dodamo še mleto papriko in žlico paradižnikove mezge ter jed po želji zgostimo še z žličko moke, ki jo prej razmešamo v nekaj vode. Segedin kuhamo še približno 15 minut.
Segedin je boljši, če ga kuhamo v večjih količinah in če lahko nekaj časa stoji, preden ga postrežemo.
Postrežemo ga lahko s kruhom, kuhanim krompirjem ali koruzno polento.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev