SEGEDIN
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: marjeta šlenc
Vrsta jedi: juha / obara
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 čajna žlica mlete rdeče paprike
- 2 jedilna žlica olivnega olja
- 1 jedilna žlica paradižnikove mezge
- 1 ščepec soli
- 1 ščepec majarona
- 5 strokov česna
- 10 zrn popra
- 2 lovorova lista
- 1 kg kislega zelja
- 1 ščepec kumine
- 600 g svinjskega mesa - pleče
- 3 velike čebule
- 200 g kuhane slanine
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4031 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 788 |
Navodila za pripravo
Kislo zelje damo v posodo, ga zalijemo z vodo (da je pokrito), mu dodamo lovorov list, kumino in celi poper, ter kuhamo vsaj pol ure.
V drugi posodi na olju prepražimo na kocke narezano svinjsko meso, ki ga prej posolimo. Pražimo ga približno tričetrt ure, da postane mehko. Nato mu dodamo še na kocke narezano slanino in še malo prepražimo. Na koncu dodamo še na drobno nasekljano žebulo in pražimo še tako dolgo, da tudi čebula porumeni. Nato meso zmešamo skupaj z zeljem in zalijemo še z malo vode, da je segedin gost, vendar ima še nekaj tekočine. Na koncu dodamo še mleto papriko in žlico paradižnikove mezge ter jed po želji zgostimo še z žličko moke, ki jo prej razmešamo v nekaj vode. Segedin kuhamo še približno 15 minut.
Segedin je boljši, če ga kuhamo v večjih količinah in če lahko nekaj časa stoji, preden ga postrežemo.
Postrežemo ga lahko s kruhom, kuhanim krompirjem ali koruzno polento.