ŠPINAČA JIHA BREZ JAJC
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Liudmila Sikoshek
Vrsta jedi: juha / obara
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2-3 jedilna žlica smetane za kuhanje
- 1 jedilna žlica olivnega olja
- 1 kos strok česna
- 1 sol, poper
- 1 kos paket zamrznjene špinače
- 1 mleko po potrebi
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2579 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 787 |
Navodila za pripravo
1. Strok česna prepražim v ponvi, da zadiši. Stresem v lonec špinačo, predhodno oddaljeno. Prilijem toliko mleka, da je juha ravno prav gosta.
Mešam, da mleko zavre, dodam smetano za kuhanje, začimbe, po želji tudi kari. Kuham približno 5 - 10 minut. Juha pripravljena za v krožnik.
Dober tek!