Moja kuhinja:

Špinačna juha s svinjsko ribico



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: juha / obara

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 krompir
  • žlica olja
  • žlica moke
  • 1 jajce
  • 1 dcl smetane za kuhanje
  • zrno česna
  • 10 dag svinjske ribice
  • 10 dag špinače
  • četrt manjše čebule
  • sol, poper, jušna kocka

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3276

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 951

Navodila za pripravo

Če uporabimo svežo špinačo, jo operemo, odstranimo peclje in jo 2 minuti kuhamo v majhni količini vode. Kuhano narežemo.

Krompir olupimo, narežemo na čimmanjše koščke, da bo prej kuhan in ga skuhamo v osoljeni vodi. Kuhanega odcedimo in krompirjev krop shranimo.

Svinjsko ribico narežemo na manjše kocke. Čebulo in česen sesekljamo. V ponvi segrejemo olje, prepražimo čebulo, nato dodamo česen in meso. Pražimo, da lepo porjavi, nato posujemo z moko. Premešamo in zalijemo s krompirjevim kropom. Dodamo špinačo in začinimo. Jajce stepemo. Kuhamo še nekaj minut, nato med stalnim mešanjem vmešamo stepeno jajce. Pred serviranjem vmešamo še smetano.

Če nam je juha pregosta, jo med kuho zalijemo z mlekom.

Dober tek!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev