Špinačna juha s svinjsko ribico
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Katja Turk
Vrsta jedi: juha / obara
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 krompir
- žlica olja
- žlica moke
- 1 jajce
- 1 dcl smetane za kuhanje
- zrno česna
- 10 dag svinjske ribice
- 10 dag špinače
- četrt manjše čebule
- sol, poper, jušna kocka
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3276 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 951 |
Navodila za pripravo
Če uporabimo svežo špinačo, jo operemo, odstranimo peclje in jo 2 minuti kuhamo v majhni količini vode. Kuhano narežemo.
Krompir olupimo, narežemo na čimmanjše koščke, da bo prej kuhan in ga skuhamo v osoljeni vodi. Kuhanega odcedimo in krompirjev krop shranimo.
Svinjsko ribico narežemo na manjše kocke. Čebulo in česen sesekljamo. V ponvi segrejemo olje, prepražimo čebulo, nato dodamo česen in meso. Pražimo, da lepo porjavi, nato posujemo z moko. Premešamo in zalijemo s krompirjevim kropom. Dodamo špinačo in začinimo. Jajce stepemo. Kuhamo še nekaj minut, nato med stalnim mešanjem vmešamo stepeno jajce. Pred serviranjem vmešamo še smetano.
Če nam je juha pregosta, jo med kuho zalijemo z mlekom.
Dober tek!