Moja kuhinja:

Ajdovi polžki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 čajna žlica sladkorja
  • 4 dcl mleka
  • 1 dcl olja
  • 1 jedilna žlica soli
  • 50 dag mehke moke
  • 14 g kvasa
  • 50 dag ajdove moke

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1720

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 459

Navodila za pripravo

Obe moki zmešamo, solimo, v sredino naredimo vdolbino, vanjo nadrobimo kvas, dodamo sladkor in 1 dcl mlačne vode. Zmešamo in pustimo 10 min, da kvasec vzhaja. Dodamo mlačno mleko in še 1 dcl mlačne vode. Pregnetemo testo, dodamo olje in gnetemo, dokler testo ni gladko in voljno na dotik. Pustimo ga vzhajati na toplem 20 min. Razdelimo ga na tri dele in vsak del razvaljamo v krog debel 2 milimetra. Krog razdelimo na 16 delov, vsak del zrolamo od zunaj na znotraj, tako da dobimo polžke. Zložimo jih na pekač, med njimi mora biti vsaj 2 cm razmaka. V 2 dcl mlačne vode zmešamo 1 žlico soli in s čopičem premažemo vse rogličke, jih pokrijemo in pustimo vzhajati. Dovolj vzhajani so, ko jih rahlo pritisnemo s prsto, se testo dvigne nazaj v prvotni položaj. Če vdolbina ostane,niso dovolj vzhajani.
Pečemo jih 20 min, oziroma dokler niso zlato zapečeni.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev