Moja kuhinja:

Ajdovo-fižolov kruh z orehi



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 čajna žlica sladkorja
  • 0.5 dcl olivnega olja
  • 1 čajna žlica soli
  • 25 dag ajdove moke
  • 35 dag pšenične moke
  • 10 dag pireja iz kuhanega fižola
  • 10 dag orehov
  • 3 dcl VODE
  • 2 zavitka suhega kvasa

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3800

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 498

Navodila za pripravo

Če imate aparat za peko kruha, lahko zamesite vse sestavine kar v njem. Po zaključenem mesenju, zmes za kruh prestavite v pekač, kjer naj vzhaja pokrito na toplem, nato spečete v pečici do zlatorjave barve, približno 30 minut na 180 stopinj. Kruh pečen v pečici ali celo krušni peči je okusnejši, kot če bi ga spekli v aparatu.

Če kruh mesite ročno zmešajte obe moki in suhi kvas, zalijte s toplo vodo, dodajte sladkor in malo premešajte, nato dodajte pasiran fižol , olje in sol. Zamesite, testo je precej lepljivo, zato boste morali skozi cel proces mesenja dodajati malo moke. Proti koncu umesite še orehe. Testo položite v pekač in ga pustite na toplem, da vzhaja na dvojno količino. Pecite ga približno pol ure na 160 do 180 stopinj, odvisno od tipa pečice.

Dober tek.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev