Moja kuhinja:

BAGETE



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 800 g moke
  • 3,5 dcl mlačne vode
  • 2 vrečki suhega kvasa
  • 1 čajna žlica soli
  • 1 čajna žlica sladkorja
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 jajce

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3197

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 501

Navodila za pripravo

Iz suhega kvasa in žličke sladkorja naredimo kvasec.
Moko presejemo.
Ko kvasec naraste, ga presimo v moko, dolijemo vode, solimo in dobro pregnetemo.

Pustimo vzhajati.

Ko testo podvoji volumen, ga razdelimo na štiri dele in vsakega posebaj svaljkamo v štručko. Štručke položimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
Ponovno pustimo vzhajati.

Pečemo v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 180 stopinj celzija. Po 20-ih minutah peke, bagetke premažemo z razžvrkljanim jajcem, ki smo mu dodali 3 žlice vode.
Pečemo še cca. 10 min.

Chefov nasvet:

Pred pečenjem bagetke z nožem po površini zarežemo in po želji posujemo z različnimi semeni (lanena semena, mak, sezam....)

bageta




PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev