Moja kuhinja:

Bel kruh



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 0.5 kg moke
  • 5 dcl VODE
  • 2 ščepec soli
  • 2 ščepec sladkorja
  • 3/4 kos kvasa v kocki
  • 1 jedilna žlica olja za premaz

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2167

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 515

Navodila za pripravo

Na dno podsode damo sol, na sol damo moko. V moko naredimo jamico in vanjo zdrabimo kvas, po kvasu pa posujemo s sladkorjem. Zalijemo z vodo in iz zmesi naredimo mehko testo, zadnji del gnetemo na delovni površini. Posodo pomokamo in damo hlebček noter, ter pokrijemo s kuhinjsko krpo. Pustimo da vzhaja nekaj časa, potem pregnetemo in sicer tako, da z rokami razvlečemo in zavijemo navznoter prvo iz ene in nato z druge strani, nato pa še iz zgoraj in spodaj. Damo v pomokano posodo in pokrijemo. Ko tudi zdaj vzhaja zgnetemo v obliko kakršno hočemo imeti kruh in damo v model oz pekač. Ker sem imela hlebček sem na pekač dala peki papir in gor hlebček. Pustimo vzhajati. Ko je vzhajano, ga premažemo z oljem, ter damo v na 200 stopinj celzija ogreto pečiso in na tej temperaturi pečemo od 10 do 15 minut, potem spustimo temperaturo na 180mstopinj in pečemo dokler ni pečeno to je še od 30 do 45 min odvisno od velikosti. Pečenega vzamemo ven in damo na srvet in pustimo da se ohladi.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev