Moja kuhinja:

BEL KRUH



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2,5 dcl mleka
  • 2 čajna žlica sladkorja
  • 3 čajna žlica soli
  • 2,5 dcl VODE
  • 50 dag ostre moke
  • 30 dag mehke moke
  • 4 dag kvasa
  • 3 jedilna žlica kisle smetane
  • 1 jedilna žlica sezama

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1762

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 509

Navodila za pripravo

Iz kvasa, sladkorja, 1 žličke moke in 0,5 dcl mleka pripravimo zmes in pustimo, da vzhaja.
Moko presejemo in ji dodamo kvas.Zgnetemo testo ,dodamo 1 dcl olja, kislo smetano ,mleko in vodo.Testo pustimo vzhajati na toplem.Testo stresemo na prt,posut z moko, ga razdelimo na tri dele in spletemo kito.
Pustimo vzhajati na toplem, da naraste, namažemo jo z rumenjakom, potresemo z sezamom in pečemo dobro uro v ogreti pečici pri temperaturi 180-200*C.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev