Moja kuhinja:

Bele žemljice


Bele žemljice
Bele žemljice
Bele žemljice
Bele žemljice

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 300 ml mleko
  • 4 jedilna žlica olje
  • 1 čajna žlica sol
  • 1 čajna žlica sladkor
  • 42 g kvas
  • 500 g moka
  • 1 kos jajce
  • 0,5 dcl bela kava

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3660

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 552

Navodila za pripravo

Moko presejemo skozi sito. V mlačno (ne vroče) mleko damo žličko sladkorja in žličko moke ter kvas in dobro premešamo, da se kvas raztopi. V moki naredimo jamico in vanjo zlijemo kvasec. Pokrijemo in pustimo, da vzhaja na toplem. Nato po robu moke dodamo sol in olje (sol in olje ne smeta priti v stik s kvasom). Razžvrkljamo jajce in dodamo moki. Vse skupaj zgnetemo z mikserjem. Nato na pomokani površini še pomesimo, da testo postane gladko. Pokrijemo ga s toplo krpo in pustimo na toplem, da vzhaja približno 30min. Testo mora podvojiti svojo velikost.

Ko testo vzide, ga zopet pomesimo in oblikujemo valj. Narežemo ga na 10 kosov. Oblikujemo žemljice in jih zarežemo po vrhu. Postavimo jih narazen na papir za peko. Po vrhu jih premažemo z belo kavo. Pečemo v segreti pečici 15 min na 220°C.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev