Moja kuhinja:

Beli kruh



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kvas
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 jajce za premaz
  • 1 kg pšenične bele moke
  • 2 mali rezani žlički soli
  • 1 dcl tople vode (+ pol litra po potrebi)
  • semena za posip po želji

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1992

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 548

Navodila za pripravo

V 1 dl tople vode vmešamo kvas in sladkor in počakamo, da nabrekne.

V posodo stresemo večino moke, ji dodamo sol in vmešamo zmes s kvasom. Če želimo vmešati semena, jih dodamo tu. Postopoma dodajamo toplo vodo in preostalo moko ter zamesimo hlebček. Ne smemo zamesiti pretrdo, saj bo tudi kruh potem zbit. Testo naj bo mehko, vendar ravno toliko, da se ne prijema prstov. Hlebček damo v posodo, ki jo pokrijemo s servetom ter pustimo 1 uro hajati.

Hlebček rahlo premesimo in namestimo na pekač. Ponovno ga pustimo vzhajati, da vidno naraste. Če bo vzhajal premalo, bo med peko počil, če pa preveč, bo med peko upadel. Tik preden pekač postavimo v pečico, hlebček prepikamo oz. zarežemo, ga namažemo z razžvrkljanim jajcem in po želji posujemo s poljubno mešanico semen.

Kruh pečemo približno 1 uro oz. toliko časa, da se dno hlebca obarva.

Dober tek!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev