Moja kuhinja:

Belokranjska pogača



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • - kumina
  • 1 jajce
  • 500 g bele moke
  • 2 žlički soli
  • 20 g kvasa
  • 1/2 žličke sladkorja
  • 3 dl mlačne vode

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 6657

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 517

Poglej video

Navodila za pripravo

Iz kvasa, 3 žličke moke, 0,5 dl mlačne vode in pol žličke sladkorja naredimo kvasec. Pustimo da vzhaja.
Iz moke, mlačne vode, soli in kvasca naredimo zmes, ki jo 8-10 minut gnetemo, da dobimo gladko testo. Pustimo, da vzhaja.
Vzhajano testo razporedimo po okroglem pekaču, ki ga premažemo z oljem. Premažemo z jajcem, z nožem zarežemo mrežo, solimo in potrosimo s kumino. Pečemo 20-25 minut pri 220°C. pogača je pečena, ko je svetlo rjave barve.
DOBER TEK!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev