Moja kuhinja:

Bombetke z lanenim semenom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 čajna žlica sladkorja
  • 1 jedilna žlica olja
  • 1 jajce
  • ščepec soli
  • 1/2 kvasa
  • 2 dcl tople vode
  • 300 g moke (tip 500)
  • 200 g moke (tip 1100)
  • 1 dcl toplega mleka
  • laneno seme (za posip)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3756

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 489

Navodila za pripravo

V skodelici zdrobimo kvas, dodamo žličko sladkorja in moke ter malo toplega mleka, premešamo in pustimo vzhajati 10 minut.
V posodo stresemo moko, sol in vzhajan kvas. Počasi prelijemo še mešanico toplega mleka in vode. Zamesimo v gladko, elastično testo in damo na toplo vzhajati 1 uro.
Testo razdelimo na 9 enakih delov, ki jih oblikujemo v bombetke. Pokrijemo jih s prtom in pustimo na toplem še 15 minut. Nato jih premažemo z razžvrkljanim jajcem in jih posipamo z lanenim semenom. Pečemo 20 minut pri 200°C. Ko so bombetke pečene jih zavijemo v kuhinjsko krpo, da se ohladijo in zmehčajo. Pa dober tek :-)





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev