Moja kuhinja:

Domač kruh



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 600 g moke
  • 1 čajna žlica soli
  • za kvasec: 400 ml tople vode, 1 žlička sladkorja, 3 jedilne žlice moke in ščepec soli
  • 30 g kvasa

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2470

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 440

Navodila za pripravo

Najprej pripravimo kvasec, v topli vodi zamešamo vodo, kvas, sladkor, ščep soli in moko. Pustimo, da vzhaja pol ure. V večjo posodo stresemo moko in dodamo kvasec. Zamesimo testo tako, da se ne lepi na stene posode. Pustimo da vzhaja 45 min in ga po tem času ponovno pregnetemo, ga damo v pekač in pustimo še vzhajati nadaljnjih 45 min.
Pečemo na 220 stopinj pol ure. Še vročega ga premažemo nekajkrat z vodo in zavijemo v kuhinjsko krpo.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev