Moja kuhinja:

Domače sirove štručke



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • ščepec sladkorja
  • 16 zvrhanih žlic moke
  • 2 pesti naribanega sira
  • 2-3 žlice olja
  • 20 g kvasa
  • 1,5 dcl vode
  • 1 čajna žlička soli

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2627

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 653

Navodila za pripravo

V kozarec nalijemo toplo vodo in ji dodam zdrobljen kvas in sladkor. Kozarec pokrijemo in pustimo 10 minut počivati, da kvas vzide. Medtem v posodo stresemo 14 žlic moke in ob robovih natresemo sol. Dodamo še olje in na sredini naredimo luknjico. V to luknjo potem počasi vmešamo vzhajan kvas s leseno kuhalnico. Ko tekočino lepo vmešamo, stresemo vsebino na delovno površino in jo dobro pregnetemo. Pregneteni dodamo pest sira in ga dobro vgnetemo v testo. Testo nato položimo v pomokano posodo in malce moke potresemo še po vrhu testa, ter ga pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo vzhajati slabo uro.
Vzhajano testo ponovno malce zgnetemo da iz njega stisnemo zrak, nato pa ga razdelimo na 4 dele in jih oblikujemo v štručke. Položimo jih na pomaščen peki papir na pekaču. Po vrhu jim potresemo preostali sir, ter jih pustimo kakšnih 15 minut da se malce napihnejo z zrakom ( oz. da testo malo vzide ), nato pa jih položimo v segreto pečico na 180 stopinj za približno pol ure. ( odvisno od željene zapečenosti kruha - 5 minut gor ali dol )
Spečene nato pokrijemo z malce vlažno kuhinjsko krpo dokler ne postanejo tople, saj tako skorja ne bo preveč trda. Če pa imate radi trdo skorjo, jih ne pokrivajte.

Dober tek





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev