Moja kuhinja:

Domači beli kruh



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 400 ml mleka
  • 1 čajna žlica soli
  • 1 kg bele gladke moke
  • 1 kocka kvasa
  • 0,5 dcl olja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1893

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 461

Navodila za pripravo

Kvas damo vzhajati s toplim mlekom in žličko sladkorja. V posodo vsujemo moko in sol ter prilijemo olje. Vzhajan kvas dodamo moki in dolijemo toplo mleko. Zamesimo mehko testo, ki naj 2x vzhaja. Vzhajano testo zvrnemo na pomokan pult in oblikujemo štruce. Štruce položimo na pekač in naj še enkrat vzhajajo. Vzhajan kruh damo v ogreto pečico in pečemo pri 200 stopinjah 1 uro.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev