Domači kruh
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Petra Baznik
Vrsta jedi: kruh
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 čajna žlica sladkorja
- 1 kg moke
- 100 ml mleka
- 3 jedilna žlica olja
- 1 čajna žlica soli
- 1 kocka kvasa
- / ml vode (po potrebi)
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3698 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 742 |
Navodila za pripravo
V toplem mleku raztopimo kvas ter sladkor ter počakamo, da kvas vzhaja. Kvas prilijemo moki in zgnetemo v mehko testo. testo obikujemo v hlebček in ga pustimo počivati kakšno uro. Nato testo ponovno pregnetemo, oblikujemo hlebček ter pustimo vzhajati še kakšne pol ure. Hlebček damo na razgret pekač in spečemo.