Moja kuhinja:

Domači sirovi grickoti (grisini)



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 5 dag sira
  • 2,5 dcl VODE
  • 500 g gladke moke
  • 1 rumenjak
  • 2 žlički suhega kvasa
  • 1 žlička medu
  • 2 zvrhani žlici krušne moke (tip 850)
  • 2 žlički soli
  • 3 žlice olivnega olja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2498

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 417

Navodila za pripravo

V posodico nalijemo 125 ml vode in dodamo kvas. Zmešamo in dodamo še med, da se stopi.

V skledi zmešamo obe moki in sol, naredimo v sredini jamico in vanjo vlijemo olivno olje kvasni nastavek z medom. Zamesimo testo in po potrebi dodajamo vodo. Ko se vse sestavine povežejo, mesimo še cca. 10 minut, da testo postane gladko in elastično. Pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 10 minut.

Testo ponovno mesimo 10 minut, nato ga zvaljamo na približno velikost A4 lista in debeline 1,5cm. Pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati še za 10 minut.

Medtem, ko testo vzhaja, namažemo pekač z olivnim oljem in potresemo še z moko. Vmes še razžvrkljamo rumenjak in žlico vode.

Testo razrežemo, da dobimo palčke, poljubne dolžine. Ko jih razrežemo, jih je treba takoj ločiti med sabo, ker se zelo sprijemajo.
Nato vsako palčko posebej raztegnemo z rokami. Na njih še položimo trakove sira (namesto sira lahko uporabite sezam ali sol), namažemo jih z jajčno glazuro.

Pečemo na že segreti pečici, od 15 do 20 minut na 18°C.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev