Moja kuhinja:

Enostaven kruh brez gnetenja



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 500 g moke
  • 7 g suhega kvasa
  • 400 ml mlačne vode
  • 1 jedilna žlica medu

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3374

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 441

Navodila za pripravo

Raztopimo med v mlačni vodi. Moko, kvas in sol presejemo v skledo, dodamo raztopljen med in premešamo z vilico. Testo bo mehko in lepljivo, ne gladko. Potresemo z moko, pokrijemo z vlažno krpo (ali s plastično folijo) in pustimo vzhajati na toplem približno 1 uro. Prenesemo testo na pomokano desko z lopatico (pomokana površina testa mora biti obrnjena navzgor) in ga razdelimo na tri enake dele. Nežno jih prenesemo na pekač, ki smo ga prekrili s peki papirjem.
V segreti pečici na 220 ° C pečemo 20 minut, nato znižamo temperaturo na 160 ° C in pečemo še 15 minut do zlato rjave barve.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev