Moja kuhinja:

FINI OREHOV KRUH



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 40 dag črne moke
  • 1 kocka svežega kvasa
  • 5 dcl mlačne vode
  • 30 dag ajdove moke
  • 30 dag polnozrnate moke
  • 40 dag grobo sesekljanih orehovih jedrc

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3316

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 803

Navodila za pripravo

V posodo presejemo vso moko, razen polnozrnato, ki jo vso vsujemo k ostali presejani moki. Naredimo luknjico, vanjo vlijemo kvasec (kvas, žlička moke, žlička sladkorja malo mlačne vode pustimo vzhajati). Pomešamo z moko, solimo, dodamo žlico olja in mlačno vodo.
Na hitro pregnetemo testo. Testo mora priti pacasto (po potrebi dodamo vodo), površine ne preveč posuti z moko, le toliko, da se testo ne prijema prstov. Zamesimo in pustimo vzhajati da naraste, cca 1 uro. Vzhajanega razvaljamo.Ko testo naraste ga razvaljamo, vanj vmesimo na grobo sesekljane orehe in oblikujemo štruco ali hlebček, pustimo še malce vzhajati. Premažemo z raztepenim rumenjakom.
Pečico segrejemo na 180 stopinj.
Pečemo cca 1 uro.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev