FINI OREHOV KRUH
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Greta Škrobar
Vrsta jedi: kruh
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 40 dag črne moke
- 1 kocka svežega kvasa
- 5 dcl mlačne vode
- 30 dag ajdove moke
- 30 dag polnozrnate moke
- 40 dag grobo sesekljanih orehovih jedrc
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3316 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 803 |
Navodila za pripravo
V posodo presejemo vso moko, razen polnozrnato, ki jo vso vsujemo k ostali presejani moki. Naredimo luknjico, vanjo vlijemo kvasec (kvas, žlička moke, žlička sladkorja malo mlačne vode pustimo vzhajati). Pomešamo z moko, solimo, dodamo žlico olja in mlačno vodo.
Na hitro pregnetemo testo. Testo mora priti pacasto (po potrebi dodamo vodo), površine ne preveč posuti z moko, le toliko, da se testo ne prijema prstov. Zamesimo in pustimo vzhajati da naraste, cca 1 uro. Vzhajanega razvaljamo.Ko testo naraste ga razvaljamo, vanj vmesimo na grobo sesekljane orehe in oblikujemo štruco ali hlebček, pustimo še malce vzhajati. Premažemo z raztepenim rumenjakom.
Pečico segrejemo na 180 stopinj.
Pečemo cca 1 uro.