Moja kuhinja:

FRANCOSKI ROGLJIČKI Z BRESKOVO MARMELADO



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 300 g masla
  • 1/2 čajna žlica soli
  • 30 g sladkorja v prahu
  • MALO marmelade
  • MALO olivnega olja
  • 150 ml toplega mleka
  • 1 jajce
  • 500 g OSTRE BELE MOKE
  • 1 čajna žlica HITRO DELUJOČEGA KVASA
  • 150 ml tople vode

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4322

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 533

Navodila za pripravo

Moko in sol damo v veliko skledo.Dodamo 60 g masla in pregnetemo. V sredino naredimo jamico vanjo kvas in sladkor in zlijemo mlačno vodo ter mleko. Zamesimo mehko testo, ki ne sme biti lepljivo.Za dve uri postavimo v hladilnik.
Ostanek masla na pergamentnem papirju razmažemo
v pravokotnik pokrijemo z drugim papirjem ter ohladimo.
Testo povaljamo na pomokani deski v pravokotnik nanj položimo ohlajeno maslo, tako da pokriva dve tretjini testa.
Spodnjo tretjino testa prepognemo čez srednjo tretjino in ostankom masla, tako da dobimo pravokotnik iz več plasti, temu z robom dlani stisnemo robove. Testo zavijemo v papir in ga damo v hladilnik za 30 min.
Tako zloženo testo razvaljamo v pravokotnik spet ga trikat preganemo in stisnemo pri robovih. Testo zavijemo in damo za nekaj ur v hladilnik, ven ga vzamemo , ko je dovolj čvrsto , da ga lahko razvaljamo in oblikujemo.
Rogljičke oblikujemo(na sliki)od širšega dela trikotnika k ožjemu(špici)-damo pol žličke marmelade (po želji, jaz dodam breskovo, lahko je katerakoli), položimo na pladenj in pustimo 20 min da narastejo.
Potem jih premažemo z jajci da postanejo hrustljavi.

V ogreti pečici jih pečemo na 220 stopinj celzija 15 min. Jih potrkamo po spodnji strani , da preverimo , če so pečeni.

Položimo na podstavek da se ohladijo.

Odlično!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev