Hitri trikotniki iz toasta
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Maja Zajšek
Vrsta jedi: kruh
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 1 konzerva tune v lastnem soku
- 1 čajna žlica kaper
- 100 g šampinjonov
- 1 jedilna žlica limoninega soka
- 1 šopek peteršilja
- 2 paradižnika
- 100 g gorgonzole
- 8 rezin toasta
- 4 rezine gavde
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2363 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 750 |
Navodila za pripravo
1. Tunino odcedimo. Čebulo olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Oboje zmešamo s kaprami, posolimo in popopramo.
2. Gobe očistimo, narežemo na rezine in premešamo z limoninim sokom. Peteršilj operemo, osušimo in ga sesekljamo na drobno. Česen zarežemo. Paradižnik operemo in ga narežemo na kocke. Vse skupaj dobro zmešamo.
3. Pečico segrejemo na 220°. Gorgonzolo narežemo na kocke. Gobovo mešanico razdelimo na 4 rezine toasta in obložimo z narezano gorgonzolo. Preostali toast napolnimo s tunino in nanj položimo rezine sira.
4. Na pekač položimo peki papir in nanj položimo toaste. Toaste pečemo v pečici na 200 °C, nekje 10 minut, da postanejo zlatorjavi. Nato jih vzamemo iz pečice, jih prerežemo (da postanejo trikotniki) in še vroče postrežemo.
.. Lahko porabimo tudi stari toast.